Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

ASV laikraksts meklē žurnālistus īpaši Teilores Sviftas un Bejonses atspoguļošanai

© Scanpix

ASV laikraksta "USA Today" izdevēji paziņojuši, ka pieņems darbā divus žurnālistus, kuru uzdevums būs atspoguļot popzvaigžņu Teilores Sviftas un Bejonses gaitas, ar šo vēsti gan ieintriģējot jomas pazinējus, gan raisot neizpratni.

Uzņēmums "Gannett", kam pieder vairāk nekā 200 laikrakstu, arī "USA Today", pēdējo gadu laikā daudzviet samazinājis darbinieku skaitu, un vēl decembrī paziņoja, ka par 6% tiek samazināts ziņu nodaļu personāls.

Sviftas un Bejonses gaitu aprakstītājus nodarbinās valsts mēroga laikraksts "USA Today" un Našvilas "The Tennessean".

Organizācijas "News Guild" (Ziņu ģilde) Ņujorkas nodaļa par jaunumiem noskaņota skeptiski.

"Uzņēmuma "Gannett" stratēģija, lai atkal kļūtu pelnošs: 1) atlaist simtiem reportieru; 2) iznīcināt vietējo ziņu atspoguļošanu; 3) pieņemt darbā Teilores Sviftas reportieri," platformā "X" norāda organizācija.

"Gannett" vecākā komunikācijas speciāliste Lārka Marī Antone ziņu aģentūrai AFP skaidroja, ka jaunie amati "nav uz citu štata vietu rēķina".

Uzņēmums centienos "audzēt auditoriju" kopš marta darbā pieņēmis 225 žurnālistu, un tam ir vairāk nekā 100 vakanču.

"Teilore Svifta un Bejonse Noulza-Kārtere ir mākslinieces un biznesmenes. Viņu darbam ir milzīgs ekonomiskais iespaids un sociāla nozīmība, kas ietekmē daudzas nozares un mūsu kultūru. Viņas veido paaudzi," skaidroja Antone.

Sirakūzu Universitātes mediju pētnieks Roberts Tomsons atzina, ka viņa sākotnējā reakcija bijusi: "Vai tas ir joks?"

Tomēr pēc zināmām pārdomām viņš atzinis - "būtu muļķīgi to noraidīt kategoriski".

Jaunie amati potenciāli varētu pavērt "tiešām vērtīgus ceļus tam, lai izstāstītu 21.gadsimta Amerikas stāstu caur vispopulārāko personāžu atspoguļojuma prizmu", atzina Tomsons.