Klimata aktīvisti pielīmējas pie Berlīnes ielām, būtiski traucējot satiksmi

© Scanpix

Radikālās klimata aktīvistu organizācijas "Letzte Generation" ("Pēdējā paaudze") aktīvisti pirmdien nobloķējuši satiksmi vairākās vietās Berlīnē, pieprasot Vācijas valdībai pārtraukt fosilā kurināmā izmantošanu.

Aktīvisti šorīt nobloķēja satiksmi 21 vietā. Traucēta tika arī autobusu satiksme, ziņo policija.

"Pēdējā paaudze" paziņoja, ka Berlīnē tā dēvētās sēdošās demonstrācijas notikušas vismaz 23 vietās un protesti notikuši arī uz autoceļu nobrauktuvēm un ceļiem, kas ved uz Berlīni.

Vairākās vietās aktīvisti pielīmējušies pie ceļu seguma, atklāja policija, piebilstot, ka vairāki cilvēki izmantojuši sevišķi spēcīgu līmi.

Lai tiktu galā ar aktīvistu protestiem uz ielām, Berlīnē izvietots pustūkstotis policistu.

"Pēdējā paaudze" ir iemantojusi atpazīstamību ar provokatīviem protestiem, tai skaitā slavenu mākslas darbu apķēpāšanu muzejos. Svētdien aktīvisti apķēpāja Brandenburgas vārtus ar oranžu krāsu. Saistībā ar šo vandālismu tika aizturēti 14 cilvēki, ziņo policija.

"Pēdējā paaudze" pieprasa izveidot sabiedrisko padomi, lai izstrādātu pasākumus fosilā kurināmā, piemēram, naftas, ogļu un gāzes izmantošanas pārtraukšanai līdz 2030.gadam. Organizācija paziņojusi, ka sākusi jaunu protestu vilni Berlīnē.

Pasaulē

ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps trešdien atbalstītāju mītiņā Longailendā, netālu no Ņujorkas, solīja, ka dosies uz Ohaio štata Springfīldu - pilsētu ar lielu Haiti imigrantu kopienu, kas izpelnījusies ievērību visas valsts mērogā pēc Trampa nepatiesajiem apgalvojumiem, ka imigranti tur ēd suņus un kaķus.