Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Peru nākusi klajā ar patiesību par Meksikas parlamentā prezentētajiem “citplanētiešu” līķiem

© Scanpix

Peru pieprasa mūmiju atgriešanu dzimtenē un pauž neizpratni, kā tās nokļuvušas ārpus valsts, raksta dialog.ua.

Meksikas parlamentā ufologa Džeimsa Mausana prezentētie “citplanētiešie”, kas it kā bija atrasti Peru raktuvēs, patiesībā ir zemes izcelsmes - nav nevienas Peru zinātniskās organizācijas, kas būtu identificējusi šīs mūmijas kā nepiederošas cilvēku rasei, ar šādu paziņojumu nāca klajā Peru kultūras ministre Leslija Urteaga.

Pēc amatpersonas teiktā, Peru valdība nesaprot, kā Meksikas parlamentā demonstrētie objekti nokļuva ārpus valsts, un pieprasa, lai mūmijas tiktu atgrieztas dzimtenē. Peru Kultūras ministrija par notikušo ierosinājusi krimināllietu.

Tiek uzsvērts, ka notikušais Meksikā ir izraisījis starptautisku ziņkāri, kā arī ievērojamu sabiedrības nicinājumu. Žurnālisti citēja bijušo ASV Jūras spēku pilotu Raienu Greivsu, kurš dalījās savā pieredzē. Viņš nosauca Meksikā notikušo prezentāciju par "triku", kuru paveicis Džeimss Mausans - pašpasludināts ufologs un žurnālists, kura stāsti par citplanētiešiem pazīstami jau iepriekš.

Bjušais Prinstonas universitātes Astrofizikas katedras vadītājs Deivids Spergels sacīja, ka nezina demonstrēto paraugu izcelsmes būtību, un aicināja ievērot caurspīdīgumu šāda veida lietās.

Atgādinām, ka prezentācijas laikā Mausans stāstīja, ka līķu atliekas atrastas vienā no Kusko pilsētas (Peru) raktuvēm. Pēc viņa teiktā, "šo "citplanētiešu" DNS par 30% atšķiras no cilvēku DNS, viņiem ir trīs pirksti uz rokām un nav zobu.”