Ukrainas kara 571. diena. Jaunākā informācija [papildināts 21:36]

© Scanpix

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 17. septembrī. Ukraina jau vairāk kā pusotru gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

21:36. Tiek ziņots par sprādzieniem okupētajā Sevastopolē.

20:49. Krieviem apšaudot civilo infrastruktūru Sumi reģionā, bojā gājis vīrietis un ievainota viena sieviete.

19:35. Ukrainas izsardzības spēki atbrīvojuši Kliščivku pie Bahmutas, vēsta pravda.com.ua.

18:15. 17. septembra naktī ienaidnieks uzbruka Ukrainai ar no gaisa palaižamām spārnotajām raķetēm un uzbrukuma bezpilota lidaparātiem, tika notriekti 12 no 16 gaisa mērķiem, vēsta pravda.com.ua

17:08. Kanāda piešķirs 24,5 miljonus dolāru militārās palīdzības iegādei Ukrainai.

15:36. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs uzskata, ka pilna mēroga karš starp Krieviju un Ukrainu būs ilgs, raksta pravda.com.ua. "Mēs visi tiecamies pēc ātra miera. Tajā pašā laikā mums ir jāsaprot: ja prezidents Zelenskis un ukraiņi pārtrauks karot, viņu valsts beigs pastāvēt. Ja prezidents Putins un Krievija noliks ieročus, mēs būs miers," viņš piebilda.

14:29. Bahmutas virzienā ir 52 tūkstoši krievu karavīru un aptuveni 274 tanki, vairāk nekā tūkstotis bruņumašīnu, arī 150 artilērijas sistēmas un nedaudz vairāk kā 120 daudzkārtējas palaišanas raķešu sistēmas, vēsta pravda.com.ua.

13:14. Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns svētdien noslēdzis sešu dienu vizīti Krievijā, kurā galvenā uzmanība tika pievērsta militāriem jautājumiem, vēsta Krievijas ziņu aģentūras. Kima pirmā oficiālā vizīte ārzemēs kopš koronavīrusa pandēmijas ir uzjundījusi Rietumu bažas, ka Maskava un Phenjana ignorēs sankcijas un noslēgs ieroču darījumu.

12:14. Naktī uz 17. septembri visā Ukrainā tika izsludināta gaisa uzlidojuma trauksme, gaisa spēki brīdināja par raķešu draudiem. Trauksme ilga vairāk nekā 2 stundas, vēsta pravda.com.ua.

11:14. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 272 320 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 530 iebrucēji.

10:14. Tūkstošiem prokrieviski noskaņotās Čehijas opozīcijas partijas atbalstītāju sestdien Prāgā protestējuši pret valsts centriski labējo valdību, kritizējot tās ekonomisko politiku un militāro atbalstu Ukrainai. Pašreizējās valdības laikā Čehija ir bijusi cieša Ukrainas sabiedrotā, nosūtot tankus, raķešu palaišanas iekārtas, helikopterus, artilērijas šāviņus un citus materiālus, lai palīdzētu Ukrainas spēkiem cīņā pret Krievijas iebrukumu.

09:14. Naktī uz 17.septembri okupanti apšaudījuši Harkivu, vēsta pravda. com.ua.

00:10. Lietuva ES budžeta pārskatīšanas laikā aicina piešķirt Ukrainai vairāk naudas, vēsta pravda.com.ua.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais