Ko Putins patiesībā grib no Ziemeļkorejas?

© Scanpix

Bijušais Krievijas premjerministrs Mihails Kasjanovs skaidroja, ka Krievijas vadība cer saņemt divu veidu palīdzību no Ziemeļkorejas, raksta dialog.ua.

Krievijas prezidentam nepieciešama ne tikai munīcija un ieroči, bet arī cilvēki no Ziemeļkorejas, sacīja Mihails Kasjanovs. Vienlaikus Krievijas politiķis uzsvēra, ka Krievijai nav pietiekami daudz darba roku, jo daudzi vīrieši karo un iet bojā karā Ukrainā - arī šo problēmu Kremļa vadītājs var mēģināt atrisināt uz korejiešu rēķina, Mihails Kasjanovs skaidroja intervijā, kas ievietota “YouTube”.

Kasjanovs runāja par vēl vienu problēmu, ar kuru saskaras Krievija: “Es domāju, ka ir divi svarīgi punkti, divas svarīgas diskusiju jomas, kurās Ziemeļkoreja var palīdzēt Putina režīmam - tā, protams, ir munīcija, nevis jauni ieroču veidi, un tur ir daudz munīcijas, un, protams, cilvēki, jo ir jābūvē visādi objekti, jābūvē aizsardzības nocietinājumi, aizstāvoties pret Ukrainas armijas pretuzbrukumu, kas pieņemas spēkā. Viss ir jābūvē, bet resursu nepietiek.”

Viņš arī skaidroja, kāpēc Krievijas Federācijā ir darbaspēka trūkums un kā to var kompensēt uz Ziemeļkorejas pilsoņu rēķina: “Krieviem jau tagad trūkst cilvēku parastos uzņēmumos, jo daudzi ir aizbraukuši, arī neskatoties uz lielajām algām aizsardzības uzņēmumos, tāpēc darbaspēka deficīts tur aug ļoti spēcīgi. Domāju, ka korejieši daudzējādā ziņā spēj to aizvietot, aizvietojot tos krievus, kurus Putins mobilizēja un kā gaļu pameta kaujas laukā. Aizsardzības uzņēmumos ārzemniekus nodarbināt nevar, bet citās jomās, manuprāt, viņi varētu viņus aizstāt.”

Svarīgākais