Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas varas iestādes atzīst savu bezspēcību Krievijas valūtas nostiprināšanā

© Scanpix

Krievijas valdība ir mainījusi rubļa kursa prognozes, atzīstot savu bezspēcību Krievijas valūtas nostiprināšanā, raksta dialog.ua.

Straujš Krievijas Federācijas Centrālās bankas bāzes likmes paaugstinājums, pakāpjoties no 8,5% līdz 12%, nebija pietiekamis, lai nostiprinātu rubli. Vienīgais, ko izdevās panākt, bija apturēt tālāko straujo Krievijas valūtas kritumu.

Rubļa bezcerību, šķiet, ir atzinusi arī Krievijas valdība - par to liecina 2024.-2026.gada budžeta projektā iekļautā valūtas kursa prognoze. Kā ziņo Reuters, Krievijas Ministru kabinets paredz, ka vidējais dolāra kurss 2024. gadā būs 90,1 rublis, kas iir par 17% jeb13,3 rubļiem vairāk nekā tika prognozēts aprīlī.

2025. gadā dolāram, pēc Krievijas valdības prognozēm, vajadzētu maksāt 91,1, kamēr aprīlī tika prognozēti tikai 77,6 rubļi. 2026. gadā rubļa kurss samazināsies līdz 92,3 par dolāru - aprīļa prognoze bija 78,8 rubļi. Tādējādi, saskaņā ar Krievijas Federācijas Ministru kabineta cerībām, nav iespējama valūtas kursa samazināšanu līdz 75-80 rubļiem par dolāru, un dolārs maksās virs 90 rubļiem, neskatoties uz naftas cenu pieaugumu.