Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

ES atceļ sankcijas trim Krievijas uzņēmējiem

© pixabay.com

Eiropas Savienība (ES) ir atcēlusi sankcijas, kas tika noteiktas trim Krievijas uzņēmējiem par viņu lomu Krievijas iebrukumā Ukrainā, vienlaikus pagarinot Krievija noteikto sankciju termiņu, trešdien paziņojušas ES amatpersonas.

Kopš Krievija 2022.gada februārī sāka plaša mēroga karu Ukrainā, 27 valstu bloks ir iekļāvis aptuveni 1600 fizisku un juridisku personu melnajā sarakstā, iesaldējot to aktīvus un aizliedzot saņemt vīzas.

Uzņēmēji Grigorijs Berjozkins, Farhads Ahmedovs un Aleksandrs Šuļgins tika svītroti no melnā saraksta, kad sankcijas tika pagarinātas vēl uz sešiem mēnešiem, atklāja trīs ES diplomāti un amatpersonas. No sankciju saraksta svītrota arī Krievijas militārpersona Georgijs Šuvajevs, kas pērn nomira.

Pārskatīto sarakstu ceturtdien paredzēts publicēt ES oficiālajā žurnālā.

Ahmedovs bija iesaistīts Krievijas naftas un gāzes sektorā, savukārt Berjozkins, kas tika uzskatīts par Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam tuvu cilvēku, bija iesaistīts vairākos sektoros, arī mediju, infrastruktūras un enerģētikas sektoros.

Bijušais e-komercijas uzņēmuma "Ozon" vadītājs Šuļgins kara otrajā dienā kopā ar citiem Krievijas oligarhiem tikās ar Putinu. Tikšanās mērķis bija nostiprināt uzņēmēju atbalstu karam.