Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Īlons Masks taisnojas par Starlink atslēgšanu Ukrainai

© Scanpix

Amerikāņu miljardieris un SpaceX vadītājs Īlons Masks sacīja, ka neuzskata sevi par nodevēju situācijā, kas saistīta ar Starlink satelīta interneta atslēgšanu Ukrainas militārpersonām netālu no Krimas, vēsta unian.net.

"ASV Kongress nepieteica karu Krievijai. Ja kāds ir nodevējs, tad tie ir tie, kuri par tādu sauc mani," sociālajā tīklā X (iepriekš Twitter) raksta miljardieris.

Viņš arī piebilda, ka ir ASV pilsonis un viņam ir tikai šīs valsts pase.

"Lai kas arī notiktu, es cīnīšos par Ameriku un nomiršu šeit," uzsvēra Masks.

Atgādinām, ka šogad izdotajā Valtera Īzaksona Īlona Maska biogrāfijā atrdoams stāsts par Starlink slepeno atslēgšanu pie Krimas krastiem laikā, kad Ukraina ar zemūdens bezpilota aparātiem uzbruka Krievijas flotei.

Ukrainas izlūkdienesti ziņoja, ka Starlink sistēmas Krimas tuvumā kādu laiku nedarbojās. "Mēs uzreiz sapratām, ka tur vienkārši nav pārklājuma," sacīja Kirils Budanovs. Tagad, pēc viņa teiktā, pilnīgi visa frontes līnija strādā ar Starlink sistēmām.

Pats Valters Īzaksons, rakstot miljardiera biogrāfiju, paskaidroja, ka SpaceX Starlink satelītinternets tolaik neaptvēra teritoriju netālu no okupētās Krimas, kad Ukraina vēlējās veikt uzbrukumu Krievijas Federācijai.

"Viņi lūdza Maskam to ieslēgt, lai varētu veikt dronu uzbrukumus Krievijas flotei. Masks to neieslēdza, jo domāja, ka tas novedīs pie liela kara," rakstīja Īzaksons.