Kremlis izvērtējis Trampa solījumus "beigt karu 24 stundu laikā"

© Scanpix

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sacīja, ka Donalda Trampa uzvara ASV vēlēšanās varētu nest "zināmas nianses", bet ne "izmaiņas uz labo pusi", raksta unian.net.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs komentēja bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa solījumus apturēt Krievijas karu pret Ukrainu "24 stundu laikā", ja viņš uzvarēs prezidenta vēlēšanās.

"Vašingtona savā ārpolitikā vienmēr ir saglabājusi visas konstantes. Konstantes ir labi zināmas, tās pašas konstantes, kuras tagad izjūt Vašingtonas vadītie eiropieši. Tāpēc es neliktu nekādas cerības uz vēlēšanām Amerikā," viņš sacīja intervijā izdevumam “Izvestija”.

Peskovs uzsvēra, ka Donalda Trampa uzvara ASV vēlēšanās varētu nest "zināmas nianses", bet ne "izmaiņas uz labo pusi".

Atgādinām, ka 2023. gada maijā ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps televīzijas debašu laikā izteica cinisku paziņojumu par Krievijas karu pret Ukrainu. Pēc viņa teiktā, viņš 24 stundu laikā var likt "pārstāt cilvēkiem mirt".

Jūnija beigās viņš nāca klajā ar kārtējo skandalozo paziņojumu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Tramps sacīja, ka Ukrainas valdībai, iespējams, nāksies atdot daļu savas teritorijas Krievijai, lai izbeigtu karu.

Jau 2023. gada septembrī Tramps sacīja, ka, ja viņš būtu ASV prezidents, Putins nebūtu iebrucis Ukrainā. Vienlaikus viņš piebilda, ka viņa uzvara 2020. gada vēlēšanās esot "nozagta".

Svarīgākais