NATO izvērtē iespēju, vai Rumānija varētu tikt iesaistīta karā

© Scanpix

Ziemeļatlantijas alianse uzskata, ka, neskatoties uz vairākkārtējām Krievijas bezpilota lidaparātu avārijām Rumānijas teritorijā, nepastāv draudi, ka valsts varētu tikt iesaistīta karā, raksta unian.net.

"Vissvarīgākais ir vēlreiz apstiprināt faktu, ka nav nekādu pazīmju par apzinātu darbību no Krievijas puses, lai uzbruktu Rumānijas teritorijai un līdz ar to arī NATO teritorijai," brīfingā teica NATO ģenerālsekretāra vietnieks un bijušais Rumānijas diplomātijas vadītājs Mircea Džoana, raksta laikraksts “The Independent”.

Viņš apgalvo, ka vietējiem iedzīvotājiem nav pamata nervozēt. "Kad dzirdat kara skaņas dažu simtu metru attālumā no mājām vai no vietas, kur strādājat, tas izraisa emocijas un satraukumu. Taču nav riska, ka Rumānija tiks iesaistīta šajā konfliktā. Gribu nomierināt Rumānijas sabiedrību un jo īpaši tos, kas atrodas pie Donavas robežas ar Ukrainu, ka nav pamata uztraukumam,” sacīja Džoana.

Alianses ģenerālsekretāra vietnieks arī norādīja, ka dosies uz skarto Donavas reģionu, un cer, ka tas kļūs par "pārliecības un miera signālu".

Mircea, neprecizējot detaļas, arī atzīmēja, ka jūlija NATO samitā līderi izstrādāja aizsardzības plānus "tieši šāda veida situācijām un apzinātu uzbrukumu gadījumiem".