Aculiecinieks: lidmašīnas An-148 pilots izvairījās no ietriekšanās skolā

Nedēļās nogalē Krievijas vidienē notikušās lidmašīnas An-148 avārijas iemesli nav zināmi, taču patlaban galvenā notikušā versija ir, ka lidaparātam bijuši tehniski defekti. Vienlaikus gan vietējie iedzīvotāji stāsta par redzēto.

Garbuzovo ciemata iedzīvotāji Krievijas medijiem stāstījuši, ka pilots lidmašīnu novirzījis no ciemata, tādejādi izglābjot desmitiem cilvēku dzīvību. Vairāki aculiecinieki vērojuši, kā nokrīt lidmašīna.

"Lidmašīna lidoja virs ciemata, skolas, kur tieši tajā laikā notika mācības. Piloti līdz pēdējam brīdim mēģināja lidmašīnu novirzīt no ciemata. Viņi izglāba cilvēkus," stāstījis kāds aculiecinieks.

Voroņežas kompānijā, kur jaunā lidmašīna tika ražota, darbinieki ir šokā. Tiek norādīts, ka lidmašīnas ekipāžas locekļi bija augstākā līmeņa profesionāļi ar lielu pieredzi aviācijā.

Par to vēsta portāls apollo.lv

Tāpat tiek atklāts, ka avarējušo lidmašīnu pavadījis vēl viens lidaparāts. Tā ekipāža, iespējams, redzēja avārijas brīdi, tāpēc tiks nopratināta.

Jau ziņots, ka sestdien lidmašīna An-148 izmēģinājuma lidojuma laikā avarēja Krievijas vidienē. Negadījumā dzīvību zaudēja seši cilvēki, tostarp divi Mjanmas pilsoņi.