Krievijas armija kaujas laukā sāk kopēt Ukrainas taktiku

© Scanpix

Kā norāda Ukrainas Galvenās izlūkošanas dienesta vadītājs, Ukrainas bruņotie spēki kaujas operāciju laikā izrāda elastību, bet Krievija ir sākusi mācīties un pielāgoties, raksta unian.net.

Ukrainas Galvenās izlūkošanas dienesta vadītājs Kirils Budanovs sacīja, ka Krievijas armija kaujas laukā sākusi kopēt un atdarināt Ukrainas bruņoto spēku taktiku.

Tas rada zināmas grūtības, lai gan Ukrainas karaspēkam joprojām ir priekšrocības stratēģijas veidošanā, pateicoties radošumam un elastībai.

"Viņi (krievi) pielāgojas, cenšas mainīt taktiku, atrast citu pielietojumu saviem spēkiem, viņi ir spiesti atzīt savas stratēģijas neveiksmi, taču tajā ir bijuši vairāki "uzlabojumi", Budanovu citē laikraksts “The Guardian”.

Starp attiecīgajām izmaiņām Budanovs minēja, ka pirms kara ar Ukrainu Krievijas karaspēks savās operācijās masveidā neizmantoja dronus.

"Viņi vienkārši nesaprata to nozīmi, bet tagad viņi jau ir pielāgojušies un daudzējādā ziņā kopē mūs," viņš teica.

Jaltas Eiropas stratēģijas ikgadējās sanāksmes laikā Budanovs pauda arī savu personīgo viedokli par “sāpīgo” jautājumu - cik ilgi turpināsies karš Ukrainā.

Viņš ir pārliecināts, ka karš neturpināsies gadiem. Budanovs uzskata, ka Krievija nespēs fiziski izturēt ilgstošu karadarbību. Vienlaikus Budanovs uzsvēra, ka viņa viedoklis par kara “ilgumu” var nesakrist ar citu viedokli.