"Šis nebūs ilgs karš," Ukrainas militārās izlūkošanas vadītājs Kirils Budanovs sniedz jaunu prognozi

© Scanpix

Ukrainas militārās izlūkošanas vadītājs Kirils Budanovs ir pārliecināts, ka Krievijas agresija neturpināsies gadiem ilgi, raksta dialog.ua.

Krievijas uzsāktais karš pret Ukrainu nebūs ilglaicīgs, jo agresoram nav spēka to turpināt gadiem - ar šādu paziņojumu sestdien, 9.septembrī, Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē nācis klajā Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas vadītājs Kirils Budanovs.

"Es nepiekrītu viedoklim, ka šis būs ilgs karš. Tas ir mans personīgais viedoklis, kas balstīts uz mūsu rīcībā esošo datu analīzi par ienaidnieku," sacīja Ukrainas militārā izlūkdienesta vadītājs. Viņš arī lika saprast, ka agresija neturpināsies daudzus gadus, kā baidās daži “eksperti”.

Tomēr, pēc Budanova teiktā, militārās operācijas turpināsies vēl vismaz 7-12 mēnešus. Budanovs arī sacīja, ka Ukrainas aizsardzības spēki turpinās ofensīvu arī pēc laikapstākļu pasliktināšanās. "Aukstumā, mitrumā un dubļos cīnīties ir grūtāk. Taču cīņas turpināsies. Pretuzbrukums turpināsies," viņš sacīja.

Jāpiebilst, ka Budanovs jau iepriekš pauda viedokli, ka Krievija nav spējīga vest ilgu karu. Viņš atzīmēja, ka jau tagad Krievija ir izolēta un saskaras ar smagām ekonomiskām un sociālām problēmām, kas turpmāk tikai pieaugs.