Nav informācijas, ka zemestrīcē Marokā būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji

© af

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā nav informācijas, ka postošajā zemestrīcē Marokā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, informē ministrija.

Minētajā reģionā esošos Latvijas iedzīvotājus ministrija aicina sazināties ar tuviniekiem, lai informētu, vai viņi ir drošībā. Ceļotājus, kuri atrodas zemestrīces skartajā teritorijā, ĀM aicina sekot līdzi vietējo varasiestāžu norādēm.

Ja nepieciešama konsulārā palīdzība, iespējams sazināties ar Latvijas goda konsulu Marokā pa tālruņiem +212 2254 1056 vai +212 6611 37920 vai ar ĀM Konsulāro departamentu Rīgā pa tālruni +371 2633 7711.

Kā ziņots, naktī uz 9.septembri aptuveni 70 kilometrus no Marakešas notika 6,8 magnitūdas spēcīga zemestrīce, kurā gājuši bojā vairāk nekā 600 cilvēki un daudzi ievainoti.

"Marokā ir augsts terorisma draudu līmenis, tāpēc aicinām ceļotājus ievērot piesardzību vietās, kurās pulcējas liels cilvēkus skaits. Marokas varas iestādes brīdina par pieaugošiem draudiem saistībā ar marokāņu iesaisti starptautiskajās teroristu organizācijās, kas darbojas Sīrijā un Irākā," pie citiem brīdinājumiem vēsta ĀM.

Svarīgākais