Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Venēcija ierobežos tūristu skaitu; kas jāzina plānojot ceļojumu

© pixabay.com

Venēcijas varas iestādes beidzot vienojušās par detaļām, kas dod "zaļo gaismu" tūristu nodevas ieviešanai par iebraukšanu pilsētā, vēsta unian.net. Testa režīmā jaunā sistēma sāks darboties jau 2024.gada pavasarī.

Kā ziņots oficiālajā pašvaldības vietnē, šis lēmums tagad oficiāli jāapstiprina pilsētas domei 2023. gada 12. septembrī.

Tiek atzīmēts, ka maksa tiek ieviesta, izveidojot jaunu tūristu plūsmu pārvaldības sistēmu, kas virzās uz Venēcijas lagūnas vēsturisko daļu un mazajām salām. Tās mērķis ir ierobežot ikdienas tūristu skaitu noteiktos gada periodos, ņemot vērā pilsētas jūtīgumu un unikalitāti.

Izmēģinājuma apmaksas režīms tiks uzsākts 2024.gada pavasarī un ilgs aptuveni 30 dienas -, precīzus datumus dome noteiks tuvāko nedēļu laikā. Visticamāk, par brīvdienām un atvaļinājumu periodiem tiks runāts pavasara un vasaras mēnešos.

Sākotnējā ieejas maksa Venēcijā tiks noteikta 5 eiro apmērā.

Kam būs jāmaksā par ieeju Venēcijā?


Maksa par ieeju Venēcijas vecpilsētā tiks iekasēta no vsām personām, kas vecākas par 14 gadiem, izņemot pilsētas varas iestāžu noteiktās preferenciālās kategorijas.

Maksa netiks iekasēta no Venēcijas pašvaldības iedzīvotājiem, pilsētā nodarbinātajiem cilvēkiem, tostarp tiem, kas ierodas darbā no priekšpilsētas, kā arī visiem izglītojamajiem..

Kas ir atbrīvoti no ieejas maksas?

Tūristi, kas nakšņo Venēcijā, joo viņi jau maksā atsevišķu pilsētas nodokli;
Veneto reģiona iedzīvotāji; bērni līdz 14 gadu vecumam; personas, kam nepieciešama īpaša aprūpe; personas, kas piedalās sporta sacensībās; vietējo iedzīvotāju tuvākie radinieki; vairākas citas kategorijas
Vienlaikus Venēcijas varas iestādes tuvākajā laikā sola izveidot portālu, kurā pirms Venēcijas apmeklējuma būs jāreģistrējas gan pilsētas iedzīvotājiem, gan tūristiem.

Jāpiebilst, ka kopš 2021. gada augusta Itālijas varas iestādes ir aizliegušas kruīza kuģiem iebraukt Venēcijas centrā. Tas ne tikai samazināja vienas dienas tūristu skaitu pilsētā, bet arī būtiski uzlaboja vides situāciju.