Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvas Banka brīdina bankas "Citadele" filiāli par nepilnībām klientu pārbaudē

© Gints Ivuškāns/F64

Bankas "Citadele" Lietuvas filiāle saņēmusi Lietuvas Bankas brīdinājumu par pastiprinātas klienta uzticamības pārbaudes prasību nepareizu piemērošanu darījumos ar politiski ietekmējamām personām, piektdien paziņoja Lietuvas centrālā banka.

Pārbaudes laikā arī konstatēts, ka ne visos gadījumos saņemts augstāka līmeņa vadības apstiprinājums, lai sāktu vai turpinātu attiecības ar klientiem, kas pakļauti paaugstinātam nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas riskam, kā arī konstatēti trūkumi šādu attiecību uzraudzībā, informē centrālajā bankā.

Ņemot vērā pārkāpumu raksturu un apmēru, kā arī bankas veiktos pasākumus gan pirms pārbaudes, gan tās laikā, lai tos novērstu, centrālā banka izteikusi brīdinājumu bankas "Citadele" Lietuvas filiālei un devusi tai laiku līdz 2024.gada janvāra beigām novērst atlikušos pārkāpumus un trūkumus.

Jau vēstīts, ka bankas "Citadele" auditētā peļņa 2022.gadā bija 42,183 miljoni eiro, kas ir par 42,3% vairāk nekā 2021.gadā. Bankas aktīvi 2022.gada beigās bija 5,12 miljardu eiro apmērā.

Bankai "Citadele" ir filiāles Lietuvā un Igaunijā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2022.gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).