Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Kubā aiztur 17 cilvēkus saistībā ar Krievijas cilvēku tirdzniecības tīklu, kas vervē vīriešus karam Ukrainā

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Kubā aizturēti 17 cilvēki aizdomās par saistību ar Krievijas cilvēku tirdzniecības tīklu, kas vervē vīriešus karadarbībai Ukrainā, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Kubas valdība pirmdien paziņoja, ka tā strādā pie tā, lai likvidētu "cilvēku tirdzniecības tīklu, kas darbojas no Krievijas, lai tur dzīvojošos Kubas pilsoņus un pat dažus no Kubas iesaistītu militārajos spēkos, kuri piedalās militārajās operācijās Ukrainā".

Izmeklēšanas vadītājs Cēzars Rodrigess ceturtdien valsts televīzijā paziņoja, ka "līdz šim ir aizturēti 17 cilvēki", nenorādot viņu pilsonību.

Viņš sacīja, ka viena persona tiek turēta aizdomās par "šo darbību organizēšanu", bet divas citas personas tiek turētas aizdomās par vervēšanu.

Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka tiesu iestādes apsver apsūdzības "cilvēku tirdzniecībā, algotņu vervēšanā un naidīgās darbībās svešā valstī", par ko var piespriest līdz 30 gadiem cietumā, mūža ieslodzījumu vai pat nāvessodu.

Kubas ārlietu ministrs Bruno Rodrigess pirmdien paziņoja, ka valdība ar visu likuma bardzību vēršas pret cilvēku tirdzniecības operācijām.

Valsts televīzijā uzstājās divu jaunu vīriešu tēvs, kurus savervēja šis grupējums, un sacīja, ka viens no viņa dēliem jūlijā pameta Kubu, bet otrs joprojām atrodas valstī un par viņu sākta izmeklēšana.

Pagājušajā nedēļā Maiami laikraksts "America TeVe" publicēja divu pusaudžu liecības, kuri stāstīja, ka tikuši ievilināti strādāt kopā ar Krievijas armiju būvlaukumos Ukrainā.

Cits kubietis medijam pastāstīja, ka viņš parakstījis līgumu ar Krievijas armiju, cerot legalizēt savu statusu Krievijā.

Kubas valdība ir kategoriski noliegusi jebkādu saistību ar Krieviju iespējamajā cilvēku tirdzniecībā.