Vāgnera algotnis atklāj, ka Jevgeņijs Prigožins apmācījis viņus nogalināt ukraiņu sievietes un bērnus

© Scanpix

Vāgnera algotnis atklājis, ka karavadonis Jevgēņijs Prigožins apmācījis savus kareivjus, kā nogalināt ukraiņu sievietes un bērnus, iemetot granātas pa viņu māju logiem un durvīm, pirms ieiet viņu mājās, lai tos "piebeigtu", raksta dailymai.co.uk.

Algotnis Maksims Zeļenovs atzinās, ka Prigožins, kurš, domājams, tika nogalināts pagājušajā mēnesī aviokatastrofā, viņam pastāstīja, kā nogalina Vāgnera stilā.

Kādā videoklipā bijušajam policistam cilvēktiesību aktīvists Vladimirs Osečkins vaicā: "Kas deva pavēli - divas granātas logā, divas granātas durvīs, un tad ieiet un piebeigt ievainotos?"

Zeļenovs atbildēja: “Pats Prigožins. Jā, es nogalināju daudzus cilvēkus.”

Uz Osečkina jautājumu, cik starp nogalinātajiem bija vecu cilvēku, pieaugušo un cik bērnu, Zeļenovs atbildēja: "Kad mēs nonācām tajā 5 stāvu blokmājā, mēs noteikti nogalinājām apmēram 40 cilvēkus."

Otrs cīnītājs Aleksejs Čerņavskis sacīja, ka Prigožins viņam teicis: “Esiet gatavi, ka, ieejot mājās, jums būs jānogalina sievietes un bērni. Lai arī kas viņi būtu, viņi visi būs jānogalina, jo viņi ir ukraiņi."

Čerņavskis vēlreiz uzsvēra viņam dotās pavēles: "Viņi teica, ka tad, kad mēs pārņemsim pilsētas un ciematus un ieiesim mājās, mēs nogalināsim sievietes un bērnus.

Pirms ieiešanas telpās mums bija jāmet granāta, tad jākāpj iekšā un, ja iekšā esošās sievietes un bērni bija ievainoti, nevis nogalināti, tad viņus piebeigt - jo viņi ir ukraiņi.

Mums bija jānogalina visi. Mēs esam Vāgners, mēs nogalinām visus.”

Svarīgākais