Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

YouTube zvaigzne arestēta par cietsirdīgu izturēšanos pret bērniem

© Scanpix

41 gadu vecā Rūbija, kas pazīstama kā YouTube zvaigzne ar savu ģimenes vlogu kanālu, 30. augustā tika arestēta par apsūdzībām par vardarbību pret bērniem pastiprinošos apstākļos, vēsta dailymail.co.uk.

Rūbija Franke izveidoja YouTube kanālu “8 pasažieri”, kurā dokumentēja savas ģimenes ikdienas gaitas. Kopš 2015. gada Rūbija iemūžināja sava vīra un viņu sešu bērnu dzīvi, un kanāls ātri ieguva popularitāti, savācot gandrīz 2.3 miljonus abonentu.

Tomēr drīz vien skatītāji un arī ģimenes kaimiņi sāka ievērot nelāgas lietas - piemēram, māte atteicās aizvest pusdienas savai tobrīd 6 gadus vecajai meitai uz skolu pēc tam, kad sešus gadus vecais bērns bija aizmirsis pusdienas mājās (Franke apgalvoja, ka tā ir bērna atbildība un palikšana bez pusdienām ir loģiskas sekas), tāpat skatītāji vēroja, kā māte draud bērniem izmest viņiem vērtīgas mantas un liedz viņiem personīgo telpu.

Šobrīd Rūbija ir arestēta, un vairāki viņas ģimenes locekļi ir nākuši klajā ar šokējošiem paziņojumiem.

Vardarbība pret bērniem un bērnu badināšana ir problēma, kas Frankes ģimenē ir bijusi "vairāku paaudžu" problēma, apgalvo YouTube zvaigznes brālēns.

Kāds Frankes radinieks sacīja, ka ziņas par viņas bērnu vardarbības gadījumu ir “pretīgas”, taču problēma ir “lielāka, nekā cilvēki spēj iedomāties”.

Vārdā nenosauktais Frankes brālēns, kura apsūdzēta sešos noziegumos, apgalvoja, ka šī nav pirmā reize, kad viņu ģimene piedzīvo šādu uzvedību. Arī citi viņa ģimenes locekļi ir aplīmējuši bērnus ar līmlenti, kad tiem gadās savainoties, saslēguši bērnus rokudzelžos un badinājuši bērnus.

Ģimenes loceklis, kurš teica, ka apsūdzības par vardarbību pret bērnu ir "pretīgas", sacīja, ka viss viņu ciltskoks "no saknēm līdz zariem" ir "izpostīts".

Brālēns, kura identitāte tiek slēpta, žurnālam “Law & Crime” sacīja: "Es neesmu šokēts. Tas mani nemaz nepārsteidz. Es negaidīju, ka dažas no šī stāsta detaļām tik precīzi sakritīs ar detaļām manā ģimenes vēsturē.

Mana māte lika roku dzelžus manām māsām, kad viņas bija mazas, un pārtikas trūkums nebija nekas neparasts, bet tas nebija naudas trūkuma dēļ.”

Runājot par to, kā mormoņu baznīca, kuras biedre ir Rūbija, un tās mācības ir it kā attaisnojušas šo vardarbību, ģimenes loceklis sacīja: "Es jūtu un ticu, ka ticība tiek izmantota, lai attaisnotu šo rīcību."

Varasiestādes sāka pastiprināti pētīt šo lietu, kad Frankes dēls izkāpa pa mājas logu un skrēja pie kaimiņa pēc palīdzības. Kad mājā ieradās policija, Rūbijas 12 gadus vecais dēls un 10 gadus vecā meita bija tādā stāvoklī, ka abus bērnās nācās hospitalizēt, gūto traumu un badināšanas novārguma dēļ.

Rūbija tiek apsūdzēts sešās apsūdzībās par bērnu vardarbību Vašingtonas apgabalā, Jūtas štatā. Viņai var piespriest līdz 15 gadiem cietumā un naudas sodu 10 000 ASV dolāru apmērā.