"Viņi zog darba vietas un izpērk nekustamos īpašumus!" Taizemē pieaug neapmierinātība ar tūristiem no Krievijas

© Scanpix

Krievijas pilsoņu masveida migrācija uz Taizemi vietējos iedzīvotājus sāk kaitināt arvien vairāk, raksta dialog.ua.

Taizemes slavenākajā kūrortā Puketā šogad vērojams milzīgs krievu pieplūdums, kuri bēg no Krievijas Federācijas.

Vietējās varas iestādes Krievijas pilsoņiem ir radījušas ļoti lojālus nosacījumus, lai ilgstoši uzturētos Taizemē. Šogad Puketā ieceļoja aptuveni 400 tūkstoši krievu, kas ir divreiz vairāk nekā pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, turklāt lielākā daļa no viņiem nesteidzas atgriezties dzimtenē.

Šāda krievu okupācija izraisa vietējo iedzīvotāju neapmierinātību - krievu vīrieši strādā transporta jomā, piedāvājot zemākas likmes, savukārt bagātākie Krievijas pilsoņi ar ilgtermiņa vīzām atver biznesu un iegādājas mājas uz salas. Lai gan īpašuma cenas Puketā šī iemesla dēļ ir cēlušās, tas apgrūtina dzīvi vietējiem mazajiem nekustamo īpašumu tirgotājiem un īstermiņa īrniekiem - ir kļuvis daudz grūtāk nopelnīt naudu.

Uz salas masveidā sāka parādīties arī uzņēmumi, kas algo tikai krievvalodīgus darbiniekus, bieži vien nelegālos imigrantus no bijušās PSRS valstīm. Noziedzības līmenis pieaug, un tiesībsargājošās iestādes vēl nav stingri reaģējušas uz šādiem vietējo likumu pārkāpumiem.

Puketas pamatiedzīvotāji stāsta, ka krievi jau ir sagrābuši lielāko daļu tūrisma biznesa un viņu paplašināšanās turpinās - no Krievijas Federācijas nāk arvien jauni lielie investori ar apšaubāmas izcelsmes kapitālu, kas uzpērk dārgas jahtas un villas. Sociālie tīkli aicina protestēt pret nevēlamo viesu apmešanos. Varas iestādes, rēķinoties ar peļņu, cer mīkstināt iedzīvotāju neapmierinātību, norādot, ka "ne visi krievi ir noziedznieki", bet lielākā daļa uz Puketu aizlidojušo vienkārši meklē drošu dzīves vietu.