Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas izlases treneris: Latvija ir nenovērtētākā Eiropas komanda

© Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas vīriešu basketbola izlase no Pasaules kausa finālturnīra dalībniecēm ir nenovērtētākā Eiropas komanda, uzskata ceturtdaļfināla pretinieces Vācijas galvenais treneris Gordons Erbērs.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbola izlase trešdien Pasaules kausa ceturtdaļfinālā ar 79:81 zaudēja Vācijai, finālturnīrā neturpinot cīņu par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas basketbolisti atspēlējās no 14 punktu deficīta un pēdējās sekundēs varēja izraut uzvaru, ja vien tiktu realizēts tālmetiens.

"Visu cieņu Latvijai, tā ir labākā no Eiropas komandām, par kuru neviens nerunā. Viņi spēlē lielisku basketbolu, labi met - un tas viss, neskatoties uz to, ka trūkst daudzu spēlētāju," pēcspēles preses konferencē teica Erbērs.

Jo īpaši pirmajā puslaikā latviešiem izdevās ierobežot pretinieku meistarīgo saspēles vadītāju Denisu Šrēderu, kurš realizēja tikai četrus no 26 metieniem no spēles. "Nešaubos, ka viņš atgūsies. Grūtības rūda, un viņam šodien bija smaga diena. Viņam piemīt izturība un cīņasspars," teica Vācijas izlases galvenais treneris.

Erbērs arī neslēpa, ka pusfināla mačā pret Vāciju vajadzēs krietni uzlabot savu sniegumu. "Ar ko lai sāk? Uzbrukumā un aizsardzībā. Nedrīkstam ļaut iemest punktus. Mums bija tikai desmit rezultatīvas piespēles," komentēja Erbērs.

Otrā pusfinālā cīnīsies Kanāda un Serbija. Labāko četrinieku sasniegušas pa divām izlasēm no Eiropas zonas un Amerikas zonas, visām pusfinālistēm nodrošinot ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm