Nīderlandes Dzīvnieku partija pieprasa valstī drastiski samazināt mājlopu skaitu

© pexels.com

Lai samazinātu tā dēvēto siltumnīcefekta gāzu emisiju, mājlopu skaits jāsamazina par 75%, savā priekšvēlēšanu programmā paziņojusi Dzīvnieku partija (PvdD).

"Mājlopu industrija ir viens no lielākajiem siltumnīcefekta gāzu emitētājiem," teikts otrdien atklātībai nodotajā partijas programmā, piebilstot, ka tā piesārņo arī gruntsūdeņus, nodara kaitējumu vietējo iedzīvotāju veselībai, samazina lauksaimniecības zemes platības, izraisa atmežošanu un vairo jaunas pandēmijas draudus.

Visas šis problēmas vienlaicīgi tiktu atrisinātas, samazinot mājlopu skaitu par 75%, uzskata PvdD.

Ņemot vērā to, ka ES tiesību normas prasa Nīderlandei samazināt slāpekļa izmešus, jau vairākas valdības mēģinājušas zemkopjus pārliecināt samazināt mājlopu skaitu, izsaucot arvien lielāku fermeru neapmierinātību.

Ierosinājums govju skaitu uz hektāru ierobežot ar 2,5 līdz trīs mājlopiem maijā apturēja sarunas par Lauksaimniecības līgumu starp valdību un zemkopju pārstāvjiem, bet jūnijā tās pilnībā izgāzās.

Tobrīd valdība cerēja sarunās panākt mājlopu skaita samazināšanu par 25 līdz 30%.

Līdztekus radikālai mājlopu skaita samazināšanai Dzīvnieku partija pieprasa arī Klimata un bioloģiskās daudzveidības ministrijas izveidi un licenču anulēšanu lieliem uzņēmumiem, kas piesārņo vidi.

Kā ziņots, Nīderlandē 22.novembrī paredzētas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās, un tajās plāno startēt 70 partijas.

Svarīgākais