Slaidiņš trāpīgi izsakās par propagandista Solovjova histērijas lēkmēm

© Ekrānšāviņš

Raidījumā "Aktuālais par karadarbību Ukraina" Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks komentē propagandista Solovjova reakciju uz triecieniem Pleskavas lidostai

"Solovjovs ierastajā stilā. Ir tāds teiciens - ja pa nakti niez dibens, tad no rīta smirdēs pirksti. Solovjova kontekstā apmēram tas pats. Arī interneta vidē Krievijā dzīvojošie spriedelē, ka droni palaisti no Latvijas, citi uzskata, ka no Igaunijas. Propagandai ideāls materiāls. Kāpēc? Tāpēc, ka Krievijā dzīvojošajiem taču nestāstīs, ka valsts pretgaisa aizsardzības sistēma nestrādā - drons taču, viņuprāt, neatlidoja no 700 kilometrus tālās Ukrainas," tā J. Slaidiņš.

Jau ziņots, ka netālu no Latvijas robežas Krievijā tika piedzīvots dronu uzbrukums Pleskavas lidostai.

Krievijas ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz ārkārtas dienestiem, ziņoja, ka dronu uzbrukumā Pleskavas lidostai ir sabojātas četras smagā transporta lidmašīnas "Il-76". TASS arī ziņoja, ka ir slēgta gaisa telpa virs Maskavas Vnukovas lidostas.

Pleskava atrodas apmēram 800 kilometrus no Ukrainas robežas, bet Pleskavas apgabals robežojas ar Latviju un Igauniju.

Uzbrukumu Pleskavas lidostai, dusmās vārīdamies, komentējis arī propagandists Vladimirs Solovjovs. "No kurienes tika veikts uzbrukums Pleskavai? No Ukrainas? Tiešām? No Baltijas valstīm! Ja tas ir tā, noslaucīt tās no zemes virsas!" viņš bļauj.