Drošības garantijas Ukrainai: Zelenskis paziņojis par svarīgu vienošanos ar Makronu

© Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un Francijas līderis Emanuels Makrons panākuši svarīgu vienošanos par drošības garantiju nodrošināšanu Ukrainai - Ukrainas un Francijas komandas sāks darbu pie divpusēja dokumenta, Zelenskis par to paziņoja savā “Telegram” kanālā pēc sarunas ar savu Francijas kolēģi, vēsta dialog.ua.

Zelenskis sarunu ar Makronu nosauca par “detalizētu un konkrētu”. Papildus drošības garantijām prezidenti pārrunāja situāciju Melnajā jūrā un uzsvēra, ka jāturpina Ukrainas "graudu koridora" darbs. Tika panākta arī vienošanās par sadarbības stiprināšanu jūras ceļu aizsardzībā.

Valstu vadītāji pieskārās arī jautājumam par gatavošanos Globālajam miera samitam un Parīzes vadošo lomu Miera formulas ieviešanā. Ir svarīgi, lai Ukrainas plānam pievienotos pēc iespējas vairāk valstu, tostarp globālo dienvidu valstis, uzsvēra Ukrainas prezidents. Vēl viena diskusijas tēma bija Francijas puses dalība Ukrainas Aizsardzības industrijas forumā. Par to arī panākta vienošanās, teikts ziņojumā.