Kā iespējamā varas maiņa ASV ietekmēs atbalstu Ukrainai? Zelenskis saņēmis atbildi

© Scanpix

Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks sacīja, ka atbalsts Ukrainai nemazināsies iespējamās varas maiņas gadījumā Ukrainas partnervalstīs, arī tad, ja runājam par ASV, vēsta unian.net.

"Reizēm izskan viedoklis, ka vēlēšanas vienā vai citā valstī - īpaši ASV - mainīs Ukrainas atbalsta formātu vai apturēs to vispār. Protams, tas tā nav," Podoļaks rakstīja savā ociālajā tīklā “X” jeb “Twitter”.

Viņš ir pārliecināts, ka Ukraina tiks atbalstīta "pilnībā līdz šī briesmīgā kara godīgajam finālam".

"Lai patiešām izbeigtu atbalstu Ukrainai, jebkuram politiskajam kandidātam ir jāiznāk un tieši jāsaka - mēs baidāmies no Krievijas, mēs gribam padoties Krievijai; mēs vienmēr esam jums melojuši, ka tādas pamatvērtības kā brīvība un demokrātija ir aizstāvēšanas vērtas; mēs vēlamies, lai pasaulē nāk haoss, kari, terorisms, nelikumības, ko sponsorē Krievija; mēs vēlamies, lai ukraiņi, kas aizstāv savu zemi, savas ģimenes, savas mājas, zaudētu, un mēs vēlamies, lai jūs dzīvotu pasaulē, kurā nav noteikumu un starptautisko tiesību. Tas nav iespējams," uzsvēra Podoļaks.

Pasaulē

Līdz jūlija sākumam Ukrainas Aizsardzības ministrija, bruņotie spēki un citas Ukrainas drošības un aizsardzības sektora daļas bija ieviesušas kopumā 324 no 1150 standartiem, kas pašlaik spēkā NATO, atklājusi Ukrainas Aizsardzības ministrija.