Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

"Duran Duran" laidīs klajā albumu Halovīna noskaņās

© Scanpix

Angļu rokgrupa "Duran Duran" 27.oktobrī laidīs klajā jaunu albumu Halovīna noskaņās "Danse Macabre", pavēstīja grupas pārstāvji.

Albumā būs trīs pilnīgi jaunas kompozīcijas, grupas kataloga mazāk zināmo kompozīciju jauni varianti, kā arī citu mākslinieku dziesmu koverversijas.

"Danse Macabre" būs grupas 16.studijas albums.

Kā stāsta grupas mūziķi, albuma ideja radusies koncertā pērn Halovīnā Lasvegasā, kas bijis zīmīgs ar vairākiem grupas kataloga retumiem un koverversijām.

"Danse Macabre" cita starpā iekļautas arī koverversijas grupu "Siouxsie and the Banshees" un "The Specials", kā arī Billijas Ailišas darbiem, kas labi atbilst albuma Halovīna noskaņai.

Jaunā albuma viesmākslinieku vidū ir Nails Rodžerss, grupas "Måneskin" mūziķe Viktorija De Andželisa, kā arī bijušie "Duran Duran" dalībnieki Endijs Teilors un Vorens Kukurullo.

Jaunā albuma tituldziesma "‘Danse Macabre" jau publicēta "Spotify", "YouTube" un citās tīmekļa platformās.

"Dziesma "‘Danse Macabre" svin Halovīna prieku un trakumu," izdevums NME citē grupas taustiņinstrumentālista Nika Roudsa teikto.

"Mēs nolēmām tvert mirkli un radīt unikālu, īpašu notikumu," par iedvesmu jaunā albuma tapšanai sacīja Roudss.

"Kārdinājums izmantot lieliskos gotiskos vizuālos tēlus, lai radītu šausmu un humora tumšu mūziku, bija vienkārši neatvairāms," atzina "Duran Duran" mūziķis.