Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Banka UBS turpmākajos gados plāno likvidēt 3000 darbavietu

© pexels.com

Šveices banka UBS ceturtdien paziņoja, ka pilnībā iekļaus nesen pārņemtā konkurenta "Credit Suisse" Šveices struktūrvienību savā darbībā, un turpmākajos gados valstī tiks likvidēti 3000 darbavietu.

Aptuveni 1000 darbavietu tiks likvidētas saistībā ar "Credit Suisse" Šveices struktūrvienības integrāciju, bet vispārējas restrukturizācijas rezultātā tiks likvidēti vēl aptuveni 2000 darbavietu.

UBS skaidro, ka šīs struktūrvienības iekļaušanu bankas darbībā paredzēts pabeigt līdz 2026.gada beigām, un tādējādi plānots ietaupīt vairāk nekā desmit miljardus dolāru.

"Divarpus mēnešus pēc "Credit Suisse" pārņemšanas pabeigšanas mēs netērējam laiku veltīgi, lai visiem mūsu akcionāriem nodrošinātu atdevi, ko sniedz viens no lielākajiem un sarežģītākajiem banku apvienošanās darījumiem vēsturē," sacīja UBS vadītājs Serdžo Ermoti.

Vienlaikus UBS paziņoja, ka šī gada otrajā ceturksnī banka strādājusi ar 29,2 miljardu dolāru tīro peļņu, kamēr "Credit Suisse" cietusi zaudējumus 10,1 miljarda dolāru apmērā.

Kā ziņots, UBS jūnija vidū pabeidza "Credit Suisse" pārņemšanu, paverot ceļu vērienīgajam šo abu banku apvienošanās procesam.

Marta vidū UBS piekrita pārņemt grūtībās nonākušo "Credit Suisse" par trim miljardiem franku.

Šveices Centrālā banka atbalsta pārņemšanas darījumu ar 100 miljardu franku ārkārtas likviditātes palīdzību abām bankām. Gan UBS, gan "Credit Suisse" ir starp 30 bankām pasaulē, kas uzskatāmas par pārāk lielām, lai ļautu tām bankrotēt.

Banka bija iesaistīta vairākos skandālos, pirms 15.martā tās akcijas cena strauji nokritās saistībā ar tās lielākā akcionāra - Saūda Arābijas bankas "Saudi National Bank" - atteikumu iegādāties vairāk "Credit Suisse" akciju.

"Credit Suisse" aizņēmās no valsts centrālās bankas 50 miljardus franku, bet tas nespēja atjaunot uzticību bankai.