Krievija katru nedēļu par atteikšanos karot tiesā 100 karavīrus

© Scanpix

Krievijas Federācijas armijā ir augsts atteikumu līmenis cīnīties apmācību un motivācijas trūkuma dēļ - vietnē “Twitter” ziņo Lielbritānijas Aizsardzības ministrija. Dezertieru vietā nāk jauni mobilizētie, raksta unian.net.

25. augustā Krievijas Federācijas militārā tiesa diviem karavīriem piesprieda brīvības atņemšanu uz vismaz diviem gadiem kolonijā par atteikšanos atgriezties frontē Ukrainā. Pēc vietnes “Mediazona” ziņām, Krievija katru nedēļu nosoda aptuveni 100 karavīru par atteikšanos karot.

"Ja šī tendence turpināsies, ik gadu tiks pasludināti aptuveni 5200 notiesājoši spriedumi par atteikšanos cīnīties," teikts ziņojumā.

Kā skaidro britu izlūkdienests, tas liecina par zemu morāli Krievijas armijā un dažu militārpersonu nevēlēšanos karot. Pēdējais, iespējams, atspoguļo motivācijas trūkumu un augsta stresa situācijas, ar kurām Krievijas karaspēks saskaras pāri frontes līnijām Ukrainā.

Lai gan daudzi karavīri ir atteikušies no kaujām, Krievija, visticamāk, kompensēs šos zaudējumus, nosūtot slikti apmācītus karavīrus uz priekšējām līnijām.

"Pēc daļējas mobilizācijas 2022. gada septembrī Krievija ir pielāgojusi savu pieeju karadarbībai, uzbrukuma un aizsardzības operācijām izmantojot tīru masu," rezumēja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais