Ukrainas prezidenta birojs: Karš tuvojas Krievijai, un to vairs nevar apturēt

© Scanpix

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks norāda, ka karš arvien vairāk tuvojas Krievijas teritorijai, raksta unian.net.

Podoļaks trešdienas rītā par to rakstīja savā “Twitter” kontā:

“Karš arvien vairāk virzās uz Krievijas teritoriju, un to nevar apturēt. Tās ir sekas zaudējumiem frontē un reālu spēku vadības sistēmu trūkumam reģionos.”

Viņš norāda, ka Krievija jau ilgu laiku cīnās tikai skaitliski un tikai aizsardzībā, īpaši pretgaisa jomā.

Podoļaks piebilda, ka aicinājumi izvairīties no jebkādiem triecieniem Krievijas teritorijā šķiet dīvaini un turpina mudināt Krieviju turpināt agresiju, tomēr viņš uzsver, ka Ukraina stingri ievēro apņemšanos neizmantot savu partneru ieročus triecieniem Krievijas teritorijā.

Padomnieks arī norādīja, ka sarunas ar Vladimiru Putinu nav iespējamas: “Prigožina slepkavības priekšzīmīgais “stāsts” liecina, ka Putins nepildīs nekādas vienošanās, nevēlas nekādas vienošanās un cenšas tikai saasināt situāciju, palielināt nogalināšanas un iznīcināšanas mērogus. Tātad, kamēr Putins būs prezidents, karš turpināsies, ievelkot Krieviju arvien dziļāk haosa bezdibenī.”

Atgādinām, ka naktī uz trešdienu daudzos Krievijas Federācijas reģionos un īslaicīgi okupētās Krimas pussalas teritorijā bija dzirdami sprādzieni.

Svarīgākais