Putins pieprasījis aktīvāku bērnu darba izmantošanu - Krievijā trūkst strādnieku

© Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzdevis valdībai vienkāršot nepilngadīgo darbā pieņemšanas noteikumus, lai atrisinātu darbaspēka trūkumu Krievijā, ziņo unian.net.

Kremļa mājaslapā parādījies saraksts ar prezidenta norādījumiem valdībai, kas tapis pēc foruma "Spēcīgas idejas jaunajiem laikiem" rezultātiem. Cita starpā atrodama arī instrukcija par atsevišķu bērnu darba ierobežojumu atcelšanu.

Putins uzdevis valdībai "veicināt nodarbinātību" un "stimulēt nodarbinātību" pilsoņiem vecumā no 14 līdz 24 gadiem, kuri iegūst pilna laika izglītību. Šim nolūkam jo īpaši tiek ierosināts nodrošināt atbalstu darba devējiem, kuri pieņem darbā personas, kas jaunākas par 18 gadiem.

Atsevišķa instrukcija piedāvā valdībai atcelt esošos ierobežojumus augstskolu un arodskolu audzēkņu nodarbinātībai, ja viņi tiek pieņemti darbā "augsto tehnoloģiju produktu" ražošanai.

Krievijā pēdējo desmitgažu laikā ir vissmagākais darbaspēka trūkums - 35% Krievijas uzņēmumu sūdzas par darbinieku trūkumu, kas ir augstākais rādītājs kopš 1996. gada.

Turklāt trūkst ne tikai strādājošu "roku", bet arī strādājošu "smadzeņu" - uzņēmumiem trūkst augsta līmeņa vadītāju. Eksperti šo situāciju saista ar karu un mobilizāciju - kāds nokļuva frontē, kāds deva priekšroku vienkārši bēgt no Krievijas.

Svarīgākais