Militārais eksperts: Prigožinam "kapu izraka" Šoigu Bahmutas dēļ

© Scanpix

Iespējams, ka jau pavisam drīz Krievijas armija zaudēs Bahmutu, kuras sagrābšanā lielu ieguldījumu deva privātās militārās kompānijas “Vāgners” kaujinieki Jevgeņija Prigožina vadībā, un līdz ar to Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu "izraka kapu" Prigožinam, raksta unian.net.

Pat ja pavēli iznīcināt Prigožinu deva Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tad "dokumentus, mapīti tādu, ziniet, ar ziņām par “Vāgneru”, to noteikti sagatavoja Šoigu," “Youtube” ēterā sacīja militārais eksperts Mihails Pritula.

"Nu, pirmkārt, tas tika darīts pārāk izaicinoši, ziniet, militārā veidā. Tas ir - iznīcināt lidmašīnu, lai visi redzētu, ka to izdarīja. Kāpēc tieši šajā brīdī - principā tas ir saprotams. Lieta ir tajā, ka Šoigu Bahmutā neklājas īpaši labi... Te sākas problēmas, lielas Šoigu problēmas, jo viņš pilsētu zaudēs,” teica eksperts.

Pēc viņa teiktā, tādā veidā Šoigu būtu atbildīgs par to, ka pazaudēja Prigožina "laupījumu". "Un šādā veidā šo situāciju ļoti spēcīgi medijos popularizētu Prigožins, un Šoigu varētu zaudēt savu amatu tikai tāpēc, ka viņš nevarēja noturēt Bahmutu. Šoigu bija spiests zaudēt lielu daļu savu rezervju Bahmutā," uzsvēra Pritula.

Eksperts piebilda, ka šī Šoigu kritiski apdraudošā situācija lika viņam rīkoties ātri. "Nu, protams, Prigožina likvidācijas datums tika izvēlēts 23. augusts, lai it kā uzsvērtu, ka ir pagājuši divi mēneši, un viss - jautājums ir atrisināts," uzskata analītiķis.

Atgādinām, ka Jevgeņijs Prigožins maija beigās apgalvoja, ka Bahmuta ir pilnībā ieņemta, bet Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka Ukrainas kaujinieki kontrolē dažus objektus pilsētā.

Vēlāk kļuva zināms, ka Ukrainas aizstāvji uzsāka pretuzbrukumu un atbrīvoja lielu daļu zemes, tostarp Bahmutas virzienā. Jūlija beigās Ukrainas Bruņoto spēku Sauszemes spēku komandieris ģenerālpulkvedis Aleksandrs Sirskis sacīja, ka ir radīti visi apstākļi Bahmuta atbrīvošanai, un, pēc viņa teiktā, Krievijas armija pilsētā atrodas ielenkumā, par ko tiek ziņots arī šobrīd.

Pasaulē

Paejot trīsdesmitajai gadskārtai kopš prāmja “Estonia” bojāejas rudens vētrā, ir redzams: Zviedrijas valdība arī šodien turpina konsekvento politiku — darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai novērstu patiesības noskaidrošanu par to, kas īstenībā izraisīja 852 cilvēku nāvi.

Svarīgākais