Nekad nedzeriet to lidmašīnā: stjuarte pastāstīja, no kāda dzēriena vajadzētu izvairīties visiem pasažieriem

© Pixabay.com

Katrā lidmašīnā pasažieriem tiek piedāvāts ūdens - to var iegādāties tieši uz klāja, taču cena bieži vien ir diezgan augsta. Lai ietaupītu naudu, daudzi cilvēki nolemj vienkārši piepildīt pudeli ar ūdeni no lidmašīnas tualetes telpas izlietnes.

Stjuarte Selīna Bedinga mudināja pasažierus lidojuma laikā uzņemt šķidrumu, taču uzsvēra, ka ūdens dzeršana no krāna lidmašīnā ir bīstama veselībai, raksta express.co.uk.

"Jebkuram pasažierim neatkarīgi no tā, cik bieži jūs lidojat, es vēlētos pateikt, lai nekad lidmašīnā nedzer ūdeni no krāna tualetes telpā. Daudzi pētījumi ir pierādījuši, ka šis ūdens neatbilst higiēnas normām. Iespējams, jūs domājat, ka tas ir tikai veids, kā likt jums iegādāties dzērienu par maksu, bet patiesībā tas ir bīstami jūsu veselībai. Noteikti nedzeriet krāna ūdeni lidmašīnā!”

Tā vietā stjuarte iesaka izvēlēties ūdeni pudelēs vai sulu. Saskaņā ar “Lufthansa” pētījumu gan stjuartu, gan pasažieru iecienītākais dzēriens lidmašīnā ir tomātu sula. Tas ir tāpēc, ka zems spiediens un sausums maina garšas kārpiņas lidojuma laikā, un tomātu sulas garša, kas satur noslēpumaino “piekto garšu” jeb umami, šajos apstākļos kļūst patīkamāka.