Krievu opozicionārs: nav šaubu, kurš būs nākamais pēc Prigožina

© Scanpix

Pēc "Vāgnera" vadītāja Jevgeņija Prigožina nāves par nākamo Kremļa mērķi varētu kļūt Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs, paziņojis Krievijas opozicionārs Dmitrijs Gudkovs, raksta unian.net.

Viņaprāt Kremļa līderis Vladimirs Putins vairs netiek galā, un visi strīdi kļūst publiski.

Pēc Gudkova domām, nākamais, pār kuru Kremlis gāzīs savas dusmas, būs Čečenaijs līderis Ramzans Kadirovs.

“Šodien Kadirovs ir galvenais Krievijas valstiskuma un valsts struktūras pretinieks. Viņam ir labi apmācīta privātā armija un nopietna ietekme, lai apietu visas varas struktūras Krievijas Federācijā. Daudziem cilvēkiem tas nepatīk, un es domāju, ka nākotnē mēs redzēsim daudz vairāk konfliktu. Šajā cīņā būs likumsargi pret Kadirovu,” teica Gudkovs.

Pēc Gudkova domām Kadirovs jau tagad rada nestabilitāti visā Krievijā un vairs nav "cars tikai savā dārziņā". Tomēr Gudkovs ievērojis - ja Putins patiešām izlems Kadirovu “noņemt”, Čečenijā viņam (Gudkovam) nebūs aizstāvju.

Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā notikusī aviokatastrofa, kurā gāja bojā desmit cilvēki, tostarp Prigožins un vairāki cilvēki no viņa tuvāko loka, izraisīja asas spekulācijas par iespējamo slepkavību. Pēc tam, kad “Vāgners” jūnijā uzsāka sacelšanos, kas tika uzskatīta par lielāko izaicinājumu Putina varai kopš viņa nākšanas pie varas, Putins nosauca Prigožinu par nodevēju. Avārijā bojāgājušo vidū bija arī Dmitrijs Utkins, Prigožina labā roka, kurš vadīja “Vāgnera” operācijas un tika turēts aizdomās par dienēšanu Krievijas militārajā izlūkdienestā, tomēr Kremlis piektdien stingri noraidīja baumas, ka tas devis rīkojumu nogalināt privātās militārās kompānijas “Vāgnera” vadītāju Prigožinu.

Pasaulē

Galvenais jautājums, kuru cilvēki uzdod pēc ASV prezidenta amata kandidātu debatēm, ir viens: kā tas nākas, ka valstī ar 330 miljoniem iedzīvotāju par šo amatu cīnās šie divi padzīvojušie vīri, kurus patiesībā neviens īsti negrib redzēt Baltajā namā? Vai tiešām nav neviena labāka?