Nelegāli šķērsojot robežu, uz Krieviju aizvesta Lietuvā nolaupīta gadu veca meitenīte

© Dmitrijs Suļžics/F64

Lietuvas Nacionālais krīžu vadības centrs gatavo starpinstitūciju konsultāciju par nolaupītu un uz Krievijas Federācijas teritoriju nogādātu bērnu, vēsta Lietuvas TV3.

Lietuvas Nacionālais krīžu vadības centrs kopā ar Ārlietu, Iekšlietu, Sociālās drošības un darba, Tieslietu, Valsts robežsardzes, Policijas pārvaldes pārstāvjiem pārrunās aktuālāko informāciju un iespējamo turpmāko rīcību.

Kā ziņo policija, svētdien pulksten 14.16 Klaipēdas apriņķa Galvenais policijas komisariāts saņēma iesniegumu no kādas 27 gadus vecas sievietes. Viņa pastāstīja, ka tajā pašā dienā ap plkst.10 meitenes tēvs paņēmis viņu gadu veco meitu un bērnu norunātajā laikā nav atdevis. Konstatēts, ka tajā pašā dienā vīrietis ar meitu ar laivā šķērsoja Lietuvas un Krievijas valsts robežu. Par bērna nolaupīšanu uzsākta pirmstiesas izmeklēšana pēc Lietuvas Republikas Kriminālkodeksa 156.panta. 2 daļas.
Svētdien Krievijas teritorijā aizturēts tēvs, kurš Lietuvā nolaupīja bērnu mātei. Lietuvas robežsargu rīcībā pagaidām nav informācijas, ka tēvs un aptuveni gadu vecais bērns tiktu atdots Lietuvā. Krievijas robežsargi tikai apstiprināja faktu, ka aizturēts vīrietis un bērns. Ja personas tiek pārvietotas, iepriekš tiek organizēta tikšanās un tā notiek caur robežkontroles punktu, tā parasti ir apspriežama. «Krievijas robežsargi neoficiāli apstiprinājuši, ka bērns ir vesels un atrodas aprūpē. Esam vērsušies pie viņiem par tikšanos un bērna nodošanu, bet joprojām gaidām oficiālu atbildi» ziņu portālam tv3.lt sacīja G.Mišutis.