Piontkovskis: Otrā sacelšanās Krievijā jau ir tuvu

© Scanpix

“Vāgnera” vadītāja Jevgeņija Prigožina nāve Krievijas Federācijā var būt "melna zīme" diktatoram Vladimiram Putinam, uzskata Andrejs Piontkovskis, par to raksta dialog.ua.

Krievijas diktators Vladimirs Putins, iespējams, nav bijis iesaistīts “Vāgnera” vadītāja Jevgeņija Prigožina slepkavībā, un, ja tā ir taisnība, tad Krievijas Federācijas vadītājam draud ļoti lielas problēmas, par to savā “Telegram” blogā rakstīja krievu politologs Andrejs Piontkovskis.

Viņš uzskata, ka aiz Prigožina likvidācijas stāv viņa augsta ranga sabiedrotie, kas bija arī 2023. gada jūnija sacelšanās organizatori. Un tagad, iespējams, šie cilvēki vēlas pabeigt diktatora gāšanu.

"Tas nozīmē, ka otra sacelšanās ir tuvu. Tās panākumiem viņiem vairs nav vajadzīgs dzīvs Prigožins, bet gan spilgts tautas aizsarga Prigožina tēls, kuru nogalināja nacionālie nodevēji Šoigu, Gerasimovs, Putins,” Piontkovskis izteica savu viedokli.

Atgādinām, ka Prigožins tika nogalināts 23. augustā Krievijas Federācijas Tveras apgabalā. Privātajai lidmašīnai, ar kuru viņš lidoja kopā ar saviem līdzstrādniekiem, trāpīja Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēma.

Svarīgākais