Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijā sākta “Vāgneriešu” kapu iznīcināšana

© Scanpix

Pavisam neilgi pēc “Vāgnera” vadītāja Prigožina nāves Kremlis cenšas dzēst visus atgādinājumus par nemierniekiem - Krievijas Federācija sākusi nolīdzināt viņa kaujinieku kapus līdz ar zemi, vēsta dialog.ua.

Filmētais materiāls pieejams “Telegram” kanālā "Ukraina 365". Krievijas Federācijas Samaras apgabala Nikolaevkas ciema kapsēta bija viena no pirmajām, kas tika iznīcināta. Pieminekli likvidētajiem kaujiniekiem-notiesātajiem tur personīgi atklāja “Vāgnera” vadītājs Prigožins, bet tagad kapi tiek nolīdzināti līdz ar zemi.

Kāds “Vāgner” atbalstītājs video iemūžinājis, kā strādnieki kapus nolīdzina un pārklāj ar šķembām.

"Šo pieminekli atklāja Prigožins. Un šeit, kur tagad ir taciņa, bija kapi. Tas viss ir nojaukts. Ko jūs darāt? Tā ir zaimošana! Cilvēki gāja bojā par Krieviju, un jūs viņus visus nolīdzinājāt ar zemi. Ko tu dari? Pie velna, ne no Dieva, ne no kā cita bail nav?” sašutumu izrāda vīrietis T-kreklā ar “Vagnera” simboliku.

Video redzams, kā strādnieki no kaujinieku kapiem noņem un sakrauj krustus un vainagus, iespējams, gatavojoties tos vest uz poligonu.

Plašsaziņas līdzekļiem ir zināmi vismaz septiņi "Vāgneriešu" notiesāto masu kapi Krievijas Federācijā, Nikolaevkā atradās vieni no lielākajiem - tur atradās vismaz 200 kaujinieku kapi. Zināms, ka bēres bieži notikušas, nepaziņojot bojāgājušo kaujinieku tuviniekiem. Kapsēta atrodas aptuveni 22 km attālumā no Samaras. Žurnālisti apliecina, ka pat autobuss uz turieni nebrauc. Šāda nomaļa vieta, iespējams, izvēlēta, lai nepievērstu sabiedrības uzmanību “Vāgnera” milzīgajiem zaudējumiem.