"Aiz dusmām zaudēja savaldību” - atklāta informācija par Prigožina pēdējo tikšanos ar Putinu

© Scanpix

Lai arī pirms tikšanas “Vāgnera” vadītājs esot bijis ļoti labā noskaņojumā, taču saruna neritēja pēc viņa plāna, raksta unian.net.

Pēdējā zināmā “Vāgnera” līdera Jevgēņija Prigožina un Krievijas diktatora Vladimira Putina tikšanās bijusi ļoti saspringta, kaujinieku līderis bijis nikns.

Saskaņā ar slavenā anonīmā “Telegram” kanālā “Cheka-OGPU” teikto, atsaucoties uz informācijas avotu, šī tikšanās notika dažas dienas pēc “Vāgnera” sacelšanās. "Wagner" vadītājs ar privātu lidmašīnas reisu tika nogādāts no Baltkrievijas uz Sanktpēterburgu un pēc tam uz Maskavu 29. jūnijā.

"Jevgeņijs Prigožins lidoja cēlā vientulībā un bija lieliskā noskaņojumā - klausījās mūziku, jokoja ar apkalpi,” stāsta avots.

Par Prigožina un Putina sarunas saturu var tikai nojaust, bet apkalpes locekļi atceras, ka pēc tikšanās Vāgnera vadītājs no dusmām neesot bijis savā ādā.

"Pēc tikšanās ar Putinu algotņu vadītājs bija ārprātā no dusmām un niknuma, lamāja visus, kas viņu pavadīja. Viņš nepārstāja runāt un kliegt visu lidojuma laiku," raksta avots.

Atgādinām, ka 23. augustā netālu no Krievijas pilsētas Tveras nogāzās lidmašīna, kurā atradās Jevgeņijs Prigožins un citi “Vāgnera” virsnieki.

Nākamajā dienā ASV izlūkdienesti apstiprināja, ka aviokatastrofā gājis bojā Krievijas privātās militārās kompānijas “Wagner” vadītājs Jevgeņijs Prigožins. Iespējams, lidmašīnā atradās bumba.

Svarīgākais