Nopludināta informācija par Krievijas bruņoto spēku zaudējumiem Ukrainā

© Scanpix

Krievijas armijas zaudējumi Ukrainā drīzumā provizoriski pārsniegs 350 000, ziņo dialog.ua.

Krievijas Federācijas armijas kopējie neatgriezeniskie zaudējumi 183 karadarbības dienu laikā provizoriski jau ir pārsnieguši 346 tūkstošus cilvēku - šādus datus 27. augusta rītā publicējis ietekmīgais Krievijas “Telegram” kanāls “General SVR”, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem Kremlī.

"Rīta ziņojumā prezidentam Putinam - bruņoto spēku personāla neatgriezeniskais militārais operatīvais darbaspēka zaudējums ir 270 079 cilvēki. Šodienas dati plkst. 6:00 pēc Maskavas laika," norādīja resurss. Tiek precizēts, ka karā Krievijas Federācija zaudēja arī vairāk nekā 76 000 dažādu privāto militāro uzņēmumu (PMC) kaujinieku. "Lielākā daļa Krievijas PMC ir nonākuši Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijas pārziņā, un to zaudējumi tagad ir neatņemama kopējo zaudējumu sastāvdaļa, kopš 1. augusta atsevišķs aprēķins nav veikts," norāda Krievijas resurss.

Šobrīd šiem skaitļiem nav oficiāla apstiprinājuma, tā kā Kremlis joprojām slēpj reālos zaudējumus karā. Saskaņā ar Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba apkopojumu 27. augusta rītā, Krievijas armijas zaudējumi pilna mēroga karā tiek lēsti 260 820 cilvēku apmērā - no tiem 550, saskaņā ar Ukrainas bruņoto spēku datiem, zaudēti pēdējās diennakts kaujās.

Svarīgākais