Krievijā tiesās sievieti, kas vervējusi cilvēkus valsts iestāžu ēku dedzināšanai

© Pixabay

Krievijā ir aizturēta un drīz stāsies tiesas priekšā Altaja novada iedzīvotāja, kas vervējusi cilvēkus valsts iestāžu ēku dedzināšanai, vēstīja Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Krievijas Federālā drošības dienesta Altaja novada pārvaldes izmeklēšanas nodaļa ir pabeigusi izmeklēt krimināllietu pret sievieti, kas ir Barnaulas pilsētas iedzīvotāja.

Lieta ierosināta pēc Krievijas Kriminālkodeksa 275.panta 1.punkta - par sadarbību uz konfidenciāla pamata ar ārvalsti, starptautisku vai ārvalstu organizāciju.

"RIA Novosti" ziņoja, ka 2022.gada beigās sieviete nodibinājusi kontaktus ar Krievijā aizliegtās organizācijas "Leģions "Krievijas Brīvība"" pārstāvi un piekritusi priekšlikumam veikt destruktīvas darbības Altaja novadā. Vēlāk pēc "kuratora" norādījuma viņa sākusi meklēt reģiona iedzīvotājus, kas būtu gatavi radikālai darbībai, tostarp varas institūciju ēku dedzināšanai.

2023.gada martā sievieti aizturēja Federālā drošības dienesta Altaja novada pārvaldes darbinieki. Viņa ir atzinusi savu vainu un lieta ir nodota tiesai, ziņoja "RIA Novosti".

Leģions "Krievijas Brīvība" ir Ukrainas bruņoto spēku militārā vienība, kas, pēc Ukrainas amatpersonu teiktā, tika izveidota no Krievijas karagūstekņiem un brīvprātīgajiem, kuri pārbēga uz Ukrainu.