Lukašenko ciniski sveic "brālīgo ukraiņu tautu" neatkarības dienā

© Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sacīja, ka Baltkrievijai un Ukrainai "ir jāizmanto kaimiņattiecību vērtība", lai panāktu vienošanos, raksta dialog.ua.

Lukašenko, kurš atļāva Putina armijai iebrukt Ukrainā no savas teritorijas, apsveica visus ukraiņus neatkarības dienā, sakot, ka ir gatavs darīt visu, lai reģionā panāktu mieru. Apsveikuma tekstu publicējis diktatora preses dienests.

Viņš atgādināja ukraiņu un baltkrievu kopīgo cīņu pret fašismu Otrā pasaules kara laikā, kā arī turpmāko periodu, kad tautas "pirmajos pēckara piecu gadu plānos" atjaunoja kopīgu valsti un pirms tam dzīvoja mierā simtiem gadu. Lukašenka arī ciniski atzīmēja, ka Baltkrievijai un Ukrainai ir jāizmanto kaimiņattiecību vērtības, jo īpaši, lai izbeigtu karu, un viņa valsts ir gatava darīt "pat vairāk nekā nepieciešams" tā labā.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais