Pēc Prigožina nāves “Vāgners” kļūs vēl bīstamāks - Polijas premjerministrs nosauca iemeslu

© Scanpix

Pēc Jevgeņija Prigožina nāves viņa iepriekš kontrolētā “Vāgnera” grupa var kļūt vēl bīstamāka, jo nonāks pilnīgā Kremļa kontrolē - tā žurnālistiem paziņojis Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis, raksta poļu izdevums “Onet”.

"Vāgnera grupa nonāk tieši Krievijas prezidenta Putina rokās. Tagad lai katrs atbild uz jautājumu, vai Baltkrievijā dislocētā “Vāgnera” grupa šobrīd ir lielāks vai mazāks drauds," viņš sacīja.

Moraveckis norādīja, ka Vladimira Putina vadībā “Vāgnera” grupa noteikti tiks vēl aktīvāk izmantota provokācijām, šantāžai, uzbrukumiem un "visādiem izrāvieniem drošības politikas graušanas ietvaros".

Atgādinām, ka trešdienas vakarā tika apstiprināts, ka starp 10 cilvēkiem, kas atradās Tveras apgabalā Krievijas rietumos avarējušajā lidmašīnā, bija arī “Vāgnera” grupas vadītājs Jevgeņijs Prigožins un viņa "labā roka" Dmitrijs Utkins.

Pasaulē

Paejot trīsdesmitajai gadskārtai kopš prāmja “Estonia” bojāejas rudens vētrā, ir redzams: Zviedrijas valdība arī šodien turpina konsekvento politiku — darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai novērstu patiesības noskaidrošanu par to, kas īstenībā izraisīja 852 cilvēku nāvi.

Svarīgākais