Putins: Prigožins dzīvē pieļāva nopietnas kļūdas

© Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmo reizi izteicies pēc lidmašīnas avārijas, kurā atradās arī algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins, vēsta pravda.com.ua.

Putins sarunā ar DNR kaujinieku līderi Denisu Pušilinu izteica līdzjūtību visiem bojāgājušajiem un runāja par Prigožina talantiem.

"Es Prigožinu pazinu ļoti ilgi, no deviņdesmito gadu sākuma. Viņš bija cilvēks ar grūtu likteni, un viņš dzīvē pieļāva nopietnas kļūdas. Viņš bija talantīgs cilvēks, talantīgs uzņēmējs," sacīja Putins

Kā ziņots, rīkojumu nogalināt algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu, kurš gāja bojā trešdien, nogāžoties lidmašīnai, visticamāk, devis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, norāda ASV Kara studiju institūts (ISW).

ISW piekrīt viedoklim, ka Prigožina lidmašīnas nogāšanās nenotika nejauši 23.augustā - tieši divus mēnešus pēc dumpja sākuma 23.jūnijā.

Prigožins trešdien gāja bojā, nogāžoties lidmašīnai Krievijas Tveras apgabalā. Katastrofā dzīvību zaudēja visi 10 cilvēki, kas atradās lidmašīnā, viņu vidū vairāki "Vagner" komandieri.

Svarīgākais