Krievu masu mediji noskaidrojuši, pa kurieni mērķē Ukrainas droni

© Scanpix

Neskatoties uz Krievijas militārpersonu apgalvojumiem, ka visi bezpilota lidaparāti tiek notriekti vai apspiesti ar elektronisko karadarbību, patiesība ir gluži citāda, raksta dialog.ua.

Bezpilota lidaparātu uzbrukumi Maskavā vasaras otrajā pusē dramatiski pieauga - augustā līdz šim brīdim galvaspilsētā un tās reģionā krita vismaz 13 bezpilota lidaparāti. Salīdzinājumam jūlijā - 11, bet jūnijā - 3. Kopumā kopš kara sākuma droni reģionam uzbrukuši vismaz 40 reizes.

Neraugoties uz Krievijas militārpersonu izteikumiem, ka visi bezpilota lidaparāti tiek notriekti vai apspiesti ar elektronisko karadarbību, aculiecinieku fotogrāfijas un video liecina par pretējo - Krievijas armija nepārtver visus bezpilota lidaparātus.

“Telegram” kanāls "Aģentūra" analizēja datus par uzbrukumiem, lai saprastu, kuri objekti rada paaugstinātu apdraudējumu iedzīvotājiem. Tika identificēti trīs galvenie iespējamie dronu mērķus: administratīvās ēkas, Aizsardzības ministrijas telpas un vietas, kur dzīvo Krievijas elite. Turklāt bezpilota lidaparāti var sadurties arī ar jaunuzceltajiem debesskrāpjiem, iespējams, tāpēc, ka šīs ēkas nav Ukrainas militārpersonu rīcībā esošajās kartēs.

Svarīgākais