Princis Viljams atklāti stāsta par saspīlētajām attiecībām ar Keitu

© Scanpix

Vai patiešām Anglijas karaļnama pāra - Anglijas prinča Viljama un Velsas princeses Keitas mīlas stāsts - varēja beigties arī citādi, bez laimīgām beigām? Eksperti dalās ar viedokli , raksta mirror.co.uk.

Anglijas princis Viljams un tagadējā Velsas princese Keita sāka satikties laikā, kad abi vēl studēja Sentendrjūsas universitātē Skotijā. Lai gan šķita, ka viņu attiecības turpināsies jau no iepazīšanās brīža, divus gadus pēc skolas beigšanas pāris izšķīrās, lai Keitai dotu iespēju "atkāpties" no karaliskās dzīves.

Laikā, kamēr abi bija šķirti, princis Viljams uzticēja nelaiķei karalienei un savam tēvam karalim Čārlzam III savas šaubas par viņa nākotni kopā ar Keitu, atklājusi karaliskā eksperte, vēsta mirror.co.uk.

Eksperte izsaka versiju, ka tobrīd Viljams bija izdedzis, pieaugot spekulācijām un spiedienam par gaidāmo saderināšanos. Karaliskās ģimenes eksperte un grāmatu autore Keitija Nikola pastāstīja, ka 2006. gada Ziemassvētkos Viljams bija tik noraizējies par attiecībām, ka nolēma par to runāt ar savu tēvu un vecmāmiņu.

Savā grāmatā “The Making of a Royal Romance” Nikola paskaidroja: ”Viljams bija satraukts un apsēdās kopā ar savu tēvu un vecmāmiņu, lai atklāti apspriestu savu nākotni kopā ar Keitu. Abi ieteica viņam nesteigties un kārtīgi apdomāt savu lēmumu.” Vairāki avoti apgalvoja, ka karaliene esot bijusi ļoti vīlusies par pāra šķiršanos.

Par laimi, pāra šķiršanās patiešām bija tikai īslaicīga. Vēlāk kādā intervijā uz jautājumu, vai ilgais laiks pirms viņu saderināšanās ir saistīta ar to, ka princis vēlējās ļaut savai topošajai sievai lēnām iejusties karaliskajā dzīvē, Viljams piekrita, sakot: "Tieši tā. Es ļoti gribēju pārliecināties, ka viņai un viņas ģimenei ir iespēja redzēt, kāda būs dzīve karaliskajā ģimenē."

Citā intervijā Viljams neslēpa: “Mēs abi meklējām sevi, bijām ļoti atšķirīgi, ļoti centāmies atrast savu ceļu un izaugām."

Keita piebilda: “Es domāju, ka tajā laikā es par to nebiju pārāk priecīga, bet patiesībā tas mani padarīja par stiprāku cilvēku. Es uzzināju par sevi lietas, kuras, iespējams, iepriekš neapzinājos, tāpēc es ļoti novērtēju šo laiku, lai gan es toreiz par to nedomāju."

Svarīgākais