FOTO, VIDEO. Avoti: Avarējusi lidmašīna, kurā bijis "Wagner" vadītājs Prigožins [papildināts 21:45]

© скриншот YouTube

Krievijas Tveras apgabala Bologovskas rajonā avarējusi neliela lidmašīna. Federālā gaisa transporta aģentūra apgalvo, ka tajā atradies "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins, raksta pravda.com

LETA Trešdien aprit divi mēneši, kopš Prigožins sāka dumpi pret Krievijas militāro vadību. Dumpja gaitā vagnerieši devās uz Maskavu, taču otrās dienas vakarā Prigožins piekrita dumpi pārtraukt. Daļa "Vagner" kaujinieku tika pārvietoti uz Baltkrieviju.

Pirmdien tika publiskots video, kurā Prigožins nofilmēts Āfrikā.

Krievijas žurnālists Andrejs Zaharovs, atsaucoties uz saviem avotiem ziņo, ka Prigožins ar vairākiem "Vagner" komandieriem trešdien no Āfrikas atgriezies Krievijā.

Arī TASS vēsta, ka Tveras apgabalā avarējušajā lidmašīnā starp pasažieriem bijis Jevgeņijs Prigožins.

Pēc "Baza" vēstītā, avarēja "Embraer" biznesa lidmašīna. Uz klāja, pēc provizoriskiem datiem, atradās 7 cilvēki - visi gāja bojā.

LETA. Krievijā trešdien nogāzusies neliela lidmašīna, kuras pasažieru sarakstā ir algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Progožins, un visi desmit lidmašīnā esošie cilvēki gājuši bojā.

To, ka Tveras apgabalā avarējušās lidmašīnas "Embraer" pasažieru sarakstā ir Prigožins, apstiprinājusi Krievijas federālā aviācijas pārvalde "Rosaviacija".

Lidmašīnā, kas bijusi ceļā no Maskavas uz Sanktpēterburgu, bijuši septiņi pasažieri un trīs apkalpes locekļi.

Ar "Vagner" saistītais "Telegram" kanāls "Gray Zone" apgalvo, ka lidmašīnu notriekusi pretgaisa aizsardzība, taču apstiprinājuma tam nav.

Krievijas mediji, atsaucoties uz ārkārtējo situāciju dienestiem, ziņo, ka lidmašīnas nogāšanās vietā atrastas astoņu cilvēku mirstīgās atliekas.

"Telegram" kanāls "Baza" vēsta, ka upuri ir stipri apdeguši un viņu identificēšanai varētu būt vajadzīga DNS ekspertīze. Vienam no bojāgājušajiem norauta galva.

Prigožina lidmašīna avarēja 50 km attālumā no Putina rezidences Valdajā. Netālu no avārijas vietas atrodas S-300PS pretgaisa aizsardzības sistēma, vēsta Telegram kanāls "Ukraina 365". Pirms pazušanas no radaru ekrāniem lidmašīna atradās 8,5 km augstumā un lidoja ar ātrumu vairāk nekā 500 km stundā.

Krievijas avoti apgalvo, ka avarējušajā lidmašīnā atradās arī Prigožina "labā roka" Dmitrijs Utkins.

Internetā parādījājušies daudzi video un foto no aviokatastrofas vietas.

Pasaulē

Paejot trīsdesmitajai gadskārtai kopš prāmja “Estonia” bojāejas rudens vētrā, ir redzams: Zviedrijas valdība arī šodien turpina konsekvento politiku — darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai novērstu patiesības noskaidrošanu par to, kas īstenībā izraisīja 852 cilvēku nāvi.

Svarīgākais