Ukrainas izlūkdienesti atklājuši krievu plānu Krimas tilta aizsardzībai

© Scanpix

Krievi vēlas izveidot aizsargjoslu Kerčas jeb Krimas tilta priekšā, raksta unian.net.

Kerčas šauruma rajonā, netālu no nelegālā tilta starp Krieviju un īslaicīgi okupēto Krimu, krievu iebrucēji gatavojas nogremdēt vēl vienu prāmi, lai pasargātu tiltu no iznīcināšanas.

Par to ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrijas galvenais izlūkošanas direktorāts. Pēc izlūkošanas datiem, krievi plāno nogremdēt vismaz sešas šāda veida laivas, lai izveidotu aizsargjoslu Kerčas tilta priekšā, un starp nogremdētajām laivām viņi plāno uzstādīt šķēršļus

Tiek atzīmēts, ka šādā veidā Krievijas armija cenšas aizsargāt Kerčas tiltu no sakāves. "Periodiski veiksmīgie Ukrainas uzbrukumi šim militārajam mērķim ir izraisījuši nopietnus bojājumus tilta konstrukcijai, jo īpaši tā ceļa joslām un dzelzceļa sliedēm. Nesenie uzbrukumi Kerčas tiltam kārtējo reizi pasliktināja situāciju un izraisīja Maskavas militāri politiskās vadības reakciju," teikts ziņojumā.

Kremlis ir pieprasījis par katru cenu nodrošināt objektu, kas ir kritiski svarīgs Krievijas armijas militārajai loģistikai.

"Tas ir vienkāršs un ne pārāk viltīgs pasākums - veidot deviņpadsmit kilometru garā tilta aizsardzību, applūdinot prāmjus, un tas liecina par ienaidnieka lēmumu drudžainību un intelektuālo krīzi Krievijas militāri politiskajā vadībā," komentēja Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas direkcija.