"Ukrainā būs svētki," Surovikins beidzot atcelts no amata

© Scanpix

Surovikina atcelšana no amata ir uzvara Šoigu un Gerasimova grupai, pret kuru Prigožins mēģināja sacelties - tā raksta Krievijas “Telegram” kanāli, ziņo dialog.ua.

Krievijas militārie “Telegram” kanāli ziņo, ka ģenerālis Surovikins pirms nedēļas beidzot tika atcelts no amata.

Mēģinājums pāriet uz Prigožina pusi militārā dumpja laikā dārgi izmaksāja ģenerālim, kurš jūnija beigās bija pilnībā izolēts no ģimenes un ārpasaules. Krievijas militārais korespondents Romanovs ziņo, ka Surovikina atcelšana no amata ir Šoigu un Gerasimova grupējuma uzvara, pret kuru Prigožins mēģināja sacelties.

"Faktiski tā ir Šoigu un Gerasimova uzvara," viņš raksta. Turklāt militārais “Telegram” kanāls “ZERGULIO” ziņo, ka jau tuvākajā laikā Rietumu un Ukrainas presē tiks publicētas Surovikina aizturēšanas un izraidīšanas detaļas - viņi baidās tās publicēt Krievijā, jo tiktu sodīti par Krievijas armijas diskreditēšanu.

Pēc ziņojuma autora domām, ziņas par krievu ģenerāļa likteni krieviem diez vai patiks.

"Ukraiņiem būs svētki!" raksta “Telegram”. Arī vairāki citi “Telegram” kanāli apstiprinājuši informāciju par Surovikina atlaišanu.

Pasaulē

Video koplietošanas vietne "YouTube" ir bloķējusi vairāku Krievijas mūzikas izpildītāju kontus, jo pret viņiem ir noteiktas Eiropas Savienības (ES) sankcijas, ceturtdien ziņoja Krievijas mediji.

Svarīgākais