ASV ģenerālis brīdina par nopietniem kodolkara draudiem

© Scanpix/AFP

ASV brīdina par nopietniem kodolkara draudiem. To intervijā Ukrainas izdevumam LIGA.net uzsvēra bijušais ASV sauszemes spēku komandieris Eiropā Bens Hodžess, vēsta UNIAN.

"Krievijai ir tūkstošiem kodolgalviņu, un tai acīmredzami ir vienalga, cik nevainīgu cilvēku tiek nogalināti," viņš sacīja intervijā.
Viņaprāt, vienīgais ieguvums Krievijai slēpjas pašā draudu faktā izmantot šos ieročus. «Krievija redz, ka mēs esam tik noraizējušies par šo iespēju, un pārtraucam darīt to, kas Ukrainai vajadzīgs. Piemēram, pārsūtīt tāla darbības radiusa ieročus. Es domāju, ka tas ir tāpēc, ka ASV vadība ir noraizējusies par kodolieroču eskalāciju," viņš teica.
Taču rezerves ģenerālis arī atzīmēja, ka tad, kad briti un franči piegādāja Ukrainai tālas darbības precīzas darbības ieročus, piemēram, Storm Shadow raķetes, Krievija neko nedarīja: “Viņi neko nevarēja izdarīt. Tāpēc kodolkarš ir maz ticams."
Viņš arī pauda viedokli, ka ķīnieši teikuši krieviem neizmantot kodolieročus: "Un ASV prezidents Džo Baidens brīdināja: ja viņi to izdarīs, sekas būs katastrofālas. Domāju, ka viņi viņam tic," piebilda ģenerālis.
Vienlaikus Hodžess arī uzsvēra, ka Ukraina neapstāsies pat tad, ja Krievija izmantos kodolieročus.
"Visbeidzot, man šķiet, ka cilvēki ap Putinu domā par dzīvi pēc viņa. Viņi zina, ka tiks saukti pie atbildības," viņš uzsvēra.

Svarīgākais