Ko Putins gatavojas darīt, lai nepiedzīvotu gāztā diktatora Čaušesku likteni

© Scanpix

Bailes nokļūt gāztā Rumānijas diktatora Čaušesku vietā var likt Putinam nodot varu pēctecim, uzskata Abass Gaļamovs, raksta dialog.ua.

Krievijas vēsturē pēdējo 100 gadu laikā ir bijušas divas revolūcijas, sacīja Krievijas opozicionārs un politiskais stratēģis Abass Gaļamovs. “Kāpēc mēs esam tik pārliecināti, ka trešā revolūcija nav iespējama? Patiesībā bailes tikt gāztam tāpat kā Rumānijas diktatoram Čaušesku var likt Putinam atteikties no idejas pašam kandidēt uz prezidenta amatu un izvirzīt pēcteci. Objektīvi šis ir daudz izdevīgāks scenārijs gan pašam Putinam, gan Krievijas elitei,” šādu viedokli intervijā paudis Putina bijušais runu autors Abass Gaļamovs.

"Vēloties tikt atkārtoti ievēlēts pašreizējos apstākļos, Putins patiešām riskē atkārtot Čaušesku likteni. Čaušesku tika pārvēlēts uz vēl vienu termiņu divas vai trīs nedēļas pirms gāšanas," atgādināja eksperts.

“Atkārtota ievēlēšana prezidenta amatā nav Putina un noteikti ne elites interesēs, jo, ja ir īsts pēctecis, iespēja gūt panākumus kļūst daudz lielāka par nulli. Ja šis cilvēks - jaunais Krievijas Federācijas prezidents - visu izdara pareizi, tad sistēmai ir iespēja saglabāties. Un Krievijas elitei tas ir arī fundamentāli svarīgi, tāpēc Krievijas opozīcijas uzdevums šobrīd ir maksimāls spiediens uz Putina sistēmu,” sacīja Gaļamovs.

Svarīgākais