Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Kāpēc vīrieši izvēlas darbu birojā? Pētnieku secinājumi pārsteidz

© Pixabay.com

Aptaujā noskaidrots, ka vīrieši divreiz biežāk nekā sievietes dodas uz biroju, lai izvairītos no ģimenes, turklāt zog rakstāmpiederumus, raksta unian.net.

Pētījuma rezultāti publicēti izdevumā “The Telegraph”, atsaucoties uz uzņēmuma “Runway East” datiem.

Gandrīz ceturtā daļa aptaujāto kā iemeslu, lai dotos uz biroju, minēja "attālumu no ģimenes", turklāt vīrieši šādu atbildi sniedza divreiz biežāk. Vīrieši arī daudz biežāk teica, ka dodas uz biroju, lai aizņemtos biroja piederumus personīgai lietošanai, kā vēl viens iemesls, lai dotos uz darbu birojā, tika minēta “laba kafija”.

Pētījumā noskaidrots, ka biroja vide šķiet pievilcīgāka vīriešiem, kuri divreiz biežāk nekā sievietes dodas uz biroju tāpēc, lai sadraudzētos un satiktos ar cilvēkiem.

Tiek atzīmēts, ka šis pētījums sasaucas ar citiem, piemēram, jūnijā publicēto ASV Darba statistikas biroja ziņojumu. Izrādījās, ka pēc pandēmijas vīrieši birojā atgriezās daudz biežāk nekā sievietes, kamēr sievietes vairāk laika veltīja mājsaimniecības darbiem - sievietes strādā no mājām 41% gadījumu, salīdzinājumā ar 28%.

“Runway East” atzīmē, ka pētijuma rezultāti liecina, ka biroji nav "miruši", neskatoties uz to, ka daudzi uzņēmumi pandēmijas dēļ pārgāja uz attālināto darbu.